Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Antifa Фест ди Zante

Първия антифашистки фестивал в Закинтос е инициатива на колегиалност Rosso Nero, който се стреми да се превърне в първия отговор на фашисткото предизвикателство, чрез самостоятелно организирани срещи с хора и колективи, които смятат, че фашизма е реална заплаха.


Фашизмът винаги е била и е патерица на капитализма, не е случайно, че фашистките движения "велики неща" след големите финансови кризи, играе ролята на тиранин на владетелите за разбиване на социалните структури чрез създаване на атмосфера на страх. Историята показва, че фашизмът винаги се обръща срещу потиснатата работническа класа, трудовите и социалните движения днес с коварно са насочени имигрантите като основните виновници за неволите на света.


Целта е да се открие дискусия в обществото на Закинтос информиране и чувствителността на света по този въпрос, но също така и да търси начини да се справят с него.Първия антифашистки фестивал в Закинтос е хоризонтално структурирана и въз основа на принципите на самоорганизацията, солидарност,антиерархия и антипродуктивност . Въоръжени с изкуство, книги, разговори и споделена създаването, самостоятелно организирано и колективно, извън признаци и запетаи Каним всички онези, които смятат за антифашистката борба историческа необходимост да бъдат включени, за да помогне за оформянето на първа антифашистки Фестивал на Закинтос и да докаже, че Закинтос е и ще остане остров антифашистки!


Фестивалът ще се проведе през уикенда 27 - 29-ми април 2013 г. на площад Соломос. Отговорността на организацията кани всички, които искат да участват по някакъв начин, моля пишете на E - mail: antifafest@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου